Bilgi Atari adı bile değişen retro konsolunun son halini tanıttı.

collo1

  +Üye
Katılım
3 Ara 2017
Mesajlar
320
Beğeniler
1,049
Puanları
93
Yaş
40
Konum
kayseri
Atari VCS ekibinin retro konsolu iç donanımını güçlendirmek için bir kez daha gecikmesi ile beraber firma, yeni tasarımın nasıl gözüktüğünü göstermeye hazır. Geliştiriciler, "üretime hazır" sistem tasarımı olduğunu söyledikleri ürünü tanıttılar ve bu yeni görünüm, Atari 2600'a eskisinden daha da fazla gönderme yapıyor. Ana kasa, 2600'daki gibi tabanın üzerinde süzülüyor ve çalışılmakta olan çok sayıdaki "pratik düşünceye" yer veriyor. Öncelikle, artık iki USB girişi ön yüze bakıyor ve bu da bir klavye yada kontrol kolunu takmayı kolaylaştırıyor.

bVJxKB.png

Atari VCS​
Bu cihazı üretmek de daha kolay olacak ve ortaya daha az atık plastik çıkarken, yeni eklenen AMD Ryzen çipini soğutmak için daha fazla alan bulunacak. Ayrıca VCS, uyarılar için ayrı dört ışık yerine Atari'nin simgesel "Fuji" logosunu kullanan daha basit bir ışık düzenine de sahip.

Ancak bu yeni tasarımın negatif yönleri de yok değil. Geliştiriciler, bir flaş bellek veya harici disk takılabiliyor olmasından dolayı arka kısımdaki SD kart girişini "fazlalık" olarak görüludugun de kaldırmış durumdalar. Hızlı bir şekilde veri aktarmak isteyen oyuncular bu durumdan hoşnut olmayacak olsalar da, Atari VCS grubu, diğer çoğu konsolda olmayan bu özelliğin yokluğunun çok hissedilmeyeceğini düşünüyorlar.

VCS'nin 2019 yılı içerisinde satışa sunulması beklense de, sistemin geçirdiği pek çok erteleme, yeniden tasarlama ve hatta isim değiştirmeler düşünülürse, istenilen tarih öncesinde daha fazla sorunla karşılaşılması şaşırtıcı olmaz.

Ayrıca bu durumun, erken duyuruların ve kamu kaynaklı çalışma sisteminin tehlikelerini çok iyi bir şekilde gösterdiği söylenebilir. Bu tür projeler, genellikle neredeyse tamamen kamuya açık bir şekilde tasarlandıklarından dolayı, normalde kapalı kapılar arkasında kalan tasarım türevlerinin çok daha fazlası görülebilir hale geliyor...
 
Üst Alt