Haber DDoS Saldırıları İnternetin Geleceğini Nasıl Etkileyecek?

fenerli fuat

  Üye
Katılım
23 Eki 2016
Mesajlar
7
Beğeniler
23
Puanları
3
6m02k7.jpg


Geçtiğimiz gün gerçekleşen devasa
Değerli ziyaretçimiz; içeriği görüntüleyebilmek için Giriş Yap veya Kayıt Ol to view URLs content!
, internetin nasıl bir geleceği olacağını gösteriyor? Saldırıların sıklaşması ne anlama geliyor? DDoS saldırıları internet kullanıcılarını nasıl etkileyecek? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Son zamanların en büyük DDoS saldırılarısında, Twitter, Reddit ve Spotify gibi birçok büyük web sitesinin DNS sağlayıcılığını yapan Dyn’ın altyapısının hedef alındığı saldırı, internetin büyük bir bölümünün ulaşıma kapanmasına neden oldu. Bu saldırının günlük hayatta kullandığımız siteleri hedef almasıyla birlikte, son zamanlarda sıklaşan DDoS saldırılarının ne gibi sonuçları olabileceğini daha yakından görmüş olduk. Peki DDoS saldırılarının sıklaşması ve her geçen gün daha da büyük boyutlara ulaşması, gelecek senelerde internet kullanım deneyimimizi nasıl etkileyecek?

Maalesef bu soruların cevabı pek istediğiniz gibi değil. Araştırmacılar, ilerleyen dönemlerde DDoS saldırılarının çok daha büyük boyutlara ulaşabileceğinden korkuyor ve hatta bu saldırılar için yeni bir dönem başladığını düşünüyorlar. Saldırıların daha büyük boyutlu olacağını düşünmelerindeki ana neden ise Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisini kullanan cihazların sayısının her geçen gün hızlı bir şekilde artıyor olması.
Değerli ziyaretçimiz; içeriği görüntüleyebilmek için Giriş Yap veya Kayıt Ol to view URLs content!
bilgisayarlar veya telefonlar kadar karmaşık olmayan cihazların veri paylaşım amacıyla kullandığı bir ağ teknolojisidir. Kameralar, çeşitli detektörler ve hatta lambalar (akıllı evlerde bulunan türden) gibi cihazlar, bulundukları alandaki internet bağlantısını kullanırlar. DDoS saldırılarından korunmak adına özelleştirilen ve çeşitli yazılımlarla korunan bilgisayarlara göre bu cihazlar son derece basit ve korumasızdırlar. Bu da Nesnelerin İnterneti cihazlarını DDoS saldırıları için mükemmel kılar. Örneğin, sadece birkaç gün önce tarihin en büyük DDoS saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıyla 1.1 Terabit’lik veri trafiği yaratıldı ve saldırının arkasında 145 bin adet güvenlik kamerası olduğu anlaşıldı.

Uzmanlara göre DDoS saldırıları, hack’lerden daha çok zarar vermesi, daha kolay gerçekleştirilebilmesi ve saldırıyı yapan kişi için daha güvenli olması nedeniyle gelecekte kullanacağımız interneti büyük oranda etkileyecek. Bu saldırıları kesin olarak engelleyebilen güvenlik sistemlerinin de bulunmaması, maalesef site sahiplerine ve internet kullanıcılarına çok çektirecektir. Saldırılar ancak, saldırılarda kullanılan cihazların yarattığı veri trafiğine dayanabilecek kadar hızlı ve büyük kapasiteli sistemlerin geliştirilmesiyle durdurulabilir fakat bu şimdilik mümkün görünmüyor.
 
Üst Alt