Haber Ekran Yansıtma Özeligi, Android Telefon lar için Windows 10'a Geliyor.

collo1

  +Üye
Katılım
3 Ara 2017
Mesajlar
320
Beğeniler
1,049
Puanları
93
Yaş
40
Konum
kayseri
xyTacN.jpg

Microsoft'un heyecan verici bir duyurusuna sahne olmuştu. Yazılım devi, Telefonunuz isimli UWP (Evrensel Windows Platformu) programin kullanıcılarının Android işletim sistemli telefonlarını bilgisayar ekranlarına yansıtma yeteneğine kavuşacağını duyurmuştu.

Görünüşe bakılırsa Microsoft, söz konusu programin üzerindeki çalışmalarını hızla devam ediyo ve Insider kullanıcıları çok kisa bir zamanda bu özelliği test etmeye başlayacak.

Özelliği kullanmak için bazı gereksinimleri karşılamak gerekecek. İlk olarak kişisel bilgisayarınızın BTLE Çevresel Mod'u desteklemesi gerekli. Ayrıca Telefonunuz uygulaması şu an için sadece Android 7.0 sürümünü veya daha güncel bir sürümü çalıştıran Galaxy S8 veya Galaxy S9 modellerini destekliyor. Rapora göre daha fazla model ilerleyen haftalarda desteklenmeye başlayacak.

Windows Insider kullanıcılarının arasında bu özellikten faydalanabilen ilk kullanıcılar muhtemelen Fast güncelleme aralığındaki Skip Ahead kullanıcıları olacak. Microsoft, şu an için Fast zincirindeki güncellemeleri durdurdu zira Windows 10 versiyon 1903'ün RTM (Dağıtıma Hazır) sürümünü hazırlamak ile meşgul. Bu sebeple Insider kullanıcıları, Windows'un içinde bulunduğumuz yılın son aylarında gelecek olan 19H2 güncellemesinin önizleme sürümleri ortaya çıkmadan önce söz konusu özelliği test etme fırsatını yakalayamayacak.

Simdilik Telefonunuz uygulaması sadece bağlı olduğu Android cihaz üzerinden SMS mesajlarını okumanızı ve yanıtlamanızı sağlıyor ve çektiğiniz son birkaç düzine fotoğrafı görüntülemenizi, silmenizi veya bilgisayarınız ile paylaşmanıza olanak tanıyor. Üçüncü parti aplikasyonlar ise bu konuda çok daha geniş yeteneklere sahip. Örneğin Dell'in Mobile Connect uygulaması ve Samsung'un Samsung SideSync ve Samsung Flow uygulamaları halihazırda telefon ile bilgisayar arasında dosya paylaşımı, evrensel kopyalama panosu ve ekran paylaşımı ile telefonu bilgisayar üzerinden kontrol edebilme gibi özelliklere sahip durumda.
 
Üst Alt