Güncel KADİR GECESİ

supermario

Kopik
 Cezalı Üye
Katılım
21 Haz 2017
Mesajlar
2
Beğeniler
2
Puanları
3
Yaş
24
Konum
istanbul
Kadir Gecesi 2'rekat namaz kilan her rekatinda fatihadan sonra 7'ihlas süresi okursa
Selam verdikten sonra 70'kere "ESTEGFiRULLAH VE ETüBü iLEYH" Okur.
Bu namazi kilan kisiyi ve Anne Babasini Allahü Teala kul haklari haric olmak üzere günahlarini affeder.
Onun icin bir Melegi, agaclar dikmek, saraylar yapmak ve nehirler akitmak üzere, Cennete gönderir.
Bu kimse Dünyadan ayrilmadan önce bütün bunlari görür.
{Hadis-i Serif}
KADiR GECENiZ MUBAREK OLSUN
 

Red 

Yönetici
Red
Katılım
2 Haz 2016
Mesajlar
963
Beğeniler
49,886
Puanları
113
Uyduruk rivayetlerin ardı arkası hiç kesilmiyor. Yok bilmem kimden işittim, yok bilmem şu ondan işitti , o da şundan işitmiş, peygamberimiz demiş ki!!!!!

Akıl sahiplerine şu soruyu soruyorum.
Eğer bu rivayetler gerçek olsa idi, o zaman Kuran ın bu kadar detaylı olmasına gerek var mıydı?
Durun ben size bir kitap yazayım. İKİ CÜMLEDE SİZİN DİNİNİZE UYAN!

Ayet 1- Hiç kimse kul hakkı yemesin. Kul hakkı yerseniz bonuslardan faydalanamazsınız.
Ayet 2- Kul hakkı dışında her ne bok yerseniz yiyin sizin bütün günahlarınızı hatta anne babalarınızın da bütün günahlarını siliveririm. Yeterki uydurulmuş kandil gecelerinde şekilden şekile girin, anlamını bilmediğiniz sözleri söyleyin engel atlayın sıçrayın sağa yatın sola yatın. Bu gecelerde bunları yapın bir de kul hakkı yemeyin sonra ne bok yerseniz yiyin. Kitap ve ayetler burada sona ermiştir. Haydi rastgele...

İşte bu kadarcık. Bunun için sizin Kuran a elbette ihtiyacınız yok.

Herkesin dini kendine, benim dinimde bana. Lakin burada söz konusu olan herkesin din anlayışından önce beni ilgilendiren tarafına değinmem gerekirse, Allah a ve peygambere iftiranın atıldığı yerde senin dinin sana benim dinim bana hükmü geçerli değildir. Allah a ve peygambere iftira atmadığınız müddetçe istediğiniz dini yaşayın. Ha biz Allah ve peygamberi de dahil ederek bir din uydururuz diyorsanız burada böyle düşünenlere de elbette bir itirazımız olacak. 1300 yıldır İslam' a ihanet içinde olan ayrıca çoğu bunamış insanların rivayetlerini Allah ın dupduru dinine yani Kuran a referans kabul ederek onları Kuran ın önüne geçirenlere hiçbir zaman saygım olmamıştır ve olmayacaktır. İstediğiniz dini yaşayın. Ama söz konusu Allah a ve peygambere itafen uydurulan rivayetlerle iftira atmak olunca orada sessiz kalmak bir mümine yakışmaz. İslam dini bonus dini değildir. Kadir gecesi de bonus gecesi değildir. İslamda bonus geceleri ve bonusları kapmak için takla atmak, bariyerden sıçramak, sağa yatmak sola yatmak vs..yoktur. En güzel olan şey; Sağlam, şirke bulaşmamış iman, takva ölçüsünde amel, Allah yolunda verilecek can ve Allah yolunda verilecek maldır. Kuran dan ne kadar uzak kalırsa bir toplum işte böyle orda burda ihanet ve cehaleten uydurulmuş rivayetleri zokayı yutar gibi yutarlar. Tepkimi kişisel algılayan varsa tamamen kendi bileceği iştir. Yukarda da belirttiğim gibi konu Allah a ve peygamberimize hiçbir kanıt olmadan dediki demişki diye uydurulan rivayetlerle iftira atılırsa bunlara tepkim her ortamda aynı olur. Ayrıca din Allah ın dinidir. Onda hiç kimse ama hiç kimse (peygamberimiz de dahil) hüküm koyamaz hüküm çıkaramaz.. Bunu yine yalnız Allah yapar. Zaten peygamberimiz din hakkında Kuran' da Allah ın söylediklerinden ne bir eksik ne bir fazla birşey söyleyemez. Eğer söyleyecek olsa idi şah damarından yakalardı Allah. Beyan aynen bu şekilde. (Eğer Elçi/Muhammed, bazı sözleri Bizim sözlerimiz olarak ortaya sürseydi, kesinlikle O'ndan tüm gücünü alırdık. Sonra O'ndan can damarını kesinlikle keserdik. Artık sizden hiç biriniz O'na siper de olamazdınız.
Peygamberin bile hüküm yetkisi olmadığı bir dinde bu rivayetleri uyduranların başka "İlah"ları mı var? Allah olmadığı artık kesin. Çünkü İlahları bir tek olan Allah olsa idi buna cüret edemezlerdi.

“Yazıklar olsun, size de; ALLAH’ı bırakıp tapmakta olduklarınıza da! Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız?”

(Hiç düşünmüyor musunuz? Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? Şüphesiz bunda aklını kullanan bir kavim için deliller vardır. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır. İşte ALLAH, düşünesiniz diye âyetleri size böyle açıklar. Eğer düşünürseniz size âyetleri açıkladık.Siz hiç düşünmüyor musunuz? Düşünen bir topluluk için âyetleri böyle ayrı ayrı açıklıyoruz. Hâlâ düşünmeyecekler mi? Hâlâ akıllanmayacak mısınız?)

Yüce Allah Kuran' da Kadir gecesinin önemini belirtir fakat zamanını belirtmez. Önemli olan da zaten manası ve önemidir. Hangi gün olduğu çok önemli olsa idi onu da belirtirdi. Allah kelime sıkıntısı çekmez! Kuran o kutlu gece de peygamberimize indirildi. O peygamberimiz için Kadir gecesi idi. Yani Kuran o gece indirilmeye başlandı. Ta tan yeri ağarıncaya dek indiğini söylemekte. Yani burada kasıt Kuran ın tamamını incelediğimizde anladığımız, o gecenin sabahı değil, Kuran' ın sapıtmış toplumlara, sapkın insanlara, karanlıklar içinde kalmış Hak'tan uzak toplumlara yine onları aydınlığa çıkarıncaya dek inip durmasıdır. Tan yerinin ağarmasına dek olan süre Kuran'ın gönüllere inip içindeki hüküm ve hikmetlerin sosyal hayata yansımaya başlayıncaya kadar olan süredir. Yani peygamberimiz Kadir gecesini yaşadı. Tan yeri ağarıncaya dek (insanlar hakikati bilip Kuran ışığında yaşamaya başladığı Asr-ı saadet dönemi) melekler her bir iş için inip durdular. Bu peygamberimizin Kadir gecesi idi ve artık o geride kaldı. Sizler ne zaman Kuran' ı açıp okuyup anlayarak hayatınıza yansıtmaya başlayıp Kadir gecenizi yaşamayı düşünüyor sunuz? Sizin Kadir geceniz ne zaman? Dilerim herkes Kuran ı başucu kitabı yapıp (başucu kitabı derken örtü ile örtülüp duvara asılması değil ya da ölülere okunması için mezarlık merasim kitabı da değil, veyahut da ölüleriniz için hangi ortamda olursa olsun merasim kitabı yapmanız değil) okuyup anlayarak onu her daim hayatına yansıtarak kendi Kadir gecesini yaşar.

Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.


Selam ve sevgilerimle;
 

Okeanos

  Üye
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
145
Beğeniler
4,793
Puanları
93
Kadir gecesinin amacı milyonlarca yıllar öncesindeki insanların 400 - 500 sene gibi uzun yaşamaları ve dolayısıyla Allah'a daha çok ibadet etmeleriyle alakalıdır. Şuanki insanlar bu kadar uzun süre yaşayamadıkları için ise Allah müslümanlara kadir gecesini işaret etmiştir. Bin aydan daha hayırlıdır sözü de bununla ilişkilidir.

İslamla ilgili birçok yorumunu inceledim. Fakat bana çok tek taraflı bakıyorsun gibi geldi. Çünkü İslam sadece Kur'an 'dan oluşmuyor. 1. Kur'an 2. Peygamber Efendi'mizin hadis-i şerifleri. Dediklerine bakılırsa Kur'an'da namazın nasıl kılınacağı da anlatılmıyor. Fakat Peygamberimiz bunu anlatıyor ve açıklıyor. Peygamberin aracılıktan sonraki amacı da budur zaten. Peygamberimiz kadir gecesini Ramazan ayının son haftasının tek olan günlerine bakınız diyor. Diyanetin neye göre bulduğunu bilemiyorum. Fakat en mantıklısı işi sağlama almak ve son haftanın tek günlerini kadir gecesi olarak ibadetle geçirmek. Daha doğrusu en doğrusu hayatımızı ibadetle geçirmek.

Tabiki dediğin gibi herkesin dini kendinedir.

Saygılarımla.
 

Red 

Yönetici
Red
Katılım
2 Haz 2016
Mesajlar
963
Beğeniler
49,886
Puanları
113
@Okeanos Senin evveliyatını bildiğim için şaşırmıyorum. Bilgisizce sağdan soldan duyduklarını anlatıyorsun. Bilgiden yoksun birşekilde. Kuran dan haberin dahi yok. Okumadığın o kadar belli ki. Kuran dan hiçbir delilin yok. Bin aydan hayırlı oluşuna sağdan soldan kopyalayarak verdiğin cevap da tam bir komedi. Daha söylenecek çok şey var ama şimdilik bu kadar yeter.

Şimdi gelelim sağdan soldan senin gibi müslüman geçinenlerden işittiğin uydurmalara

1- Milyarlarca yıl önce insanlar 400-500 yıl yaşıyor ve Allah a daha çok ibadet ediyor diye Allah Muhammed in ümmetine acımış ve bonus olarak Kadir gecesini vermiş diyorsun. Buna delilin ne? Senin gibi müslüman geçinenlerden işittiğin hikayeden öte birşey değil dimi? Kuran dan delilin var mı?

2- Var sayalım ki senin öne sunduğun bu akla ziyan yorum bir an doğru olsun. O zaman yukarıda sizin gibiler için yazdığım iki ayetlik kitap size yeterliydi. Detaylı Kuran a ne ihtiyacınız var? Her haltı yiyin bonus gecelerinde affolun. Allah Kuran ı o dediğin milyarlarca yıl önce yaşamış insanlardan sonra gönderdi farkındaysan ;) Neyse akla ziyan şeylere cevap vermeye de değmez ama belki akledersin...

3- İslamla ilgili birçok yorumu falan incelediğin yok eminim. Çünkü sokaktan herhangibir müslüman geçineni durdur sor. Kadir gecesi nedir diye. Senin söylediklerini söyleyecek. Çünkü siz dini Kuran dan değil atalarınızın saçma adetlerinden öğreniyorsunuz. Sizin aklınız yok mu? Bir de yorumları inceledim diye fiyakalı laflar etmeye çalışmışsın. Keşke Kuran ı inceleseydin...

4- Ben tek taraflı bakıyorum evet. O baktığım tek taraf ta ne biliyor musun? Kuran. Ha sana şunu da hatırlatayım. Peygamberimizde sadece Kuran a uymakla emrolundu. Bu Kuran da kendi ağzından böyle geçer. İstersen aç bir bak külfet olmazsa.

5- İslam sadece Kuran dan oluşmuyor demişsin. Halt etmişsin :) İslam ın tek kaynağı Kurandır. Senin putların efendilerin şeytan kılıklı buharin müslimin tırmizinin yazdığı kitapları mı denk tutuyorsun Kuran a? Bu pislik sana yeter de artar bile. Gerçi sen bonus gecelerinde bunlardan da sıyırırsın :)

6- Peygamberimize saygı sevgi ve hürmet duyarım. Ama hiçbir zaman ona "Efendi" deme budalalığında bulunmam. Rab=Efendi(Patron-Yönetici) demektir. Siz utanmadan peygambere "Kainatın Efendisi" de diyorsunuz. Peki Alemlerin Rabbi kim? Kainat alem ise, Onun efendisi yani Rabbi kimdir? Bu da şirk batağında olduğunuzun resmidir? Bunu da bonus gecelerinde halledersiniz

7- Peygamberimiz yaşıyorken hiçbir hadisi yazdırmamış ondan 230 yıl sonra yaşayan buhari şeytanı ondan uydurdukça uydurmuş. Sizde onları Kurana ortak kabul ediyorsunuz. Ayrıca peygamberimize ait olmadığı halde. Zaten olması da imkansız. 230 yıl sonra her türlü uydurmayı yaparsın. Nasıl olsa peygamber ortada yok. Nasıl olsa İslama düşmanlık için tam fırsat. Hem peygamberimiz Kuran da Allahın söylediğinden ne eksik ne fazla birşey eklerse azar işitecek hatta tehdit edilecek hem de Allah ın dini hakkında hüküm ekleyip çıkaracak. Külah taksaydım külahıma diyecektim ama külahım yok

8- Bak sana Kuranı hiç açıp okumadığını hiçbir yorumu bile incelemediğini anlatmaya çalışayım. Diyorsun ya Kuran da namazın nasıl kılınacağı da anlatmıyor. Sokaktan yine çevir senin gibi müslüman geçinen birini ve sor. O da aynı senin söylediklerini söyleyecek. Ben sizin gibilere alıştım. Sizden o kadar çok var ki... Yahu arkadaş. Kuran da yoksa zorla yerleştirmeye neden çalışıyorsunuz. Yoksa yoktur. Allah unuttumu? Ya da Allah ben bu kadarını yazdım nasıl olduğunu size elçi anlatır mı dedi? Kuran da olmayan birşey İslamda da olamaz Bu kadar net. Ayrıca Kuran da namaz diye çevirdikleri kelime salat tır. salat ise namaz demek değildir. Sen salat a namaz dersen, namaz da aha böyle oluyormuş diyip uydurmaya kalkarsan 1300 yıldır yaptığınızı söylediğiniz namazın müslüman geçinen toplumlara bugüne kadar hiçbir fayda sağlamadığını görürsünüz. Demek ki zorlamayacaksın. Allah birşeyi hükmetmediyse orandan burandan ritüel uydurmayacaksın.

9- Peygamberimiz son haftanın tek günlerine bakınız demiş :) Güler misin ağlarmısın. Kuran ona indi. Kadir gecesinde indi. Neden gün vermiyor. Dalga mı geçiyor? Bildiği birşeyi neden söylemiyor? Ama olay bu değil tabi. Bu da sizin taptığınız putlarınızın şeytan "efendilerinizin" bunakça ihanet içinde uydurduğu laf. Üstelik peygambere iftira etmeye de hiç çekinmiyorlar. Bu hadisi hangi budala yazmışsa ona sormak lazım. Ulan hain, peygamberimize Kuran Kadir gecesinde indiyse o zaman bize Kadir gecesini neden söylemiyor. İşte siz Kuran da adı geçen siz hiç düşünmez misiniz, siz hala aklınızı kullanmayacak mısınız? denilen topluluğun ta kendilerisiniz.

10- Sen işini sağlama al :) son 10 gün değil 30 gün boyunca pusuya yat. çünkü bütün günahların silinecek :) kaçar mı bu fırsat. Böyle bedava bonus bulmuşsun hayatında 1 ramazan yakalasan tamam. Ondan sonra ölümüne yakın 1 daha yakaladın mı işlem tamamdır.

Bu kadar cevabı aslında sana verdiğimi sanma. Senin gıyabında herkesedir. Sen sadece bir vesilesin. Ama sana tavsiyem şudur. Din hakkında konuşuyorsan önce bilgi ilim sahibi ol. Sadece din hakkında da değil aslında. Hangi konu hakkında fikir yürütmeye çalışıyorsan çalış mutlaka bilgi ve delile dayansın. Sağdan soldan incelediğin yorumlar, atalarından aldığın saçma sapan ritüeller, Allah a ve peygambere iftira atmaya cüret etmiş buhariler tırmiziler davudlar müslimler gibi ihanet erbablarının sözleri ile kendine delil arayacağına Kendine Kuran dan delil ara. Allah a güven. Kuran a güven. Kuran mübindir, mufassaldır. Herşeyi akıl sahipleri için detaylı olarak açıklamıştır Allah. Sana bir tavsiyem daha. Bu tavsiyelerimin bir tanesi Kurana aykırı ise bunu mutlaka belirt. Ama bunu belirtmek için Kuran la tanışman gerekiyor. Dilerim tanışırsın. Konuştuğumuz konu din. Yani sistem. Allah ın sistemi İslam hakkında konuşup fikir yürüteceksen ondan delilin olsun. Ama anlaşılan sana Kuran yetmiyor. Peygamberin bile uymakla emrolunduğu kitap size yetmiyorsa size hiçbirşey yetmez. Ben nacizane tebliğ görevi yapıyorum. Bu cürreti de Kuran dan alıyorum. Çünkü peygamberimiz göçüp gitti. Allah onun misyonunu yani tebliğ misyonunu müminlere yükledi. Hatalarımız olabilir elbette. O da bizim kulluk imzamız.

Selam ve sevgilerimle;
 

Birr 

Yönetici

  Biz
Katılım
2 Haz 2016
Mesajlar
317
Beğeniler
16,683
Puanları
93
Yaş
53
Hadisi serif sümükü serif ve saymakla bitmeyen hurafeler uydurulmus kandiller, peygambere iftiralar uzar gider bu lisde... 364 gün her halti ye sonra bir gecede günahlarin sifirlasin,ALLAH unuturmu saniyorsunuz . Kuran okumak la sevap islenmez okunudunu uygulacaksin.
ALLAH ilmimizi artirsin diyeceksin . Kadir gecesine gelecek olursak kadir gecesi bir kereye mahsusdur , oda peygamberin kadir gecesidir, herkesin kadir gecesi ne zaman kurani anlayip ona göre yasadi gündür
VesSELAM .
 

Okeanos

  Üye
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
145
Beğeniler
4,793
Puanları
93
Ya hadi her şeye tamam da. Red bu tapındığınız putlar lafı ne kadar büyük. ve gerçek değilse sana döndüğünü biliyor musun? Ne putu sen ne diyorsun? Her söylediğine eyvallah. Fakat birine kafir veya puta tapan demek sana düşmez. Eğer öyle değilse o laf sana döner.

2.si namaz konusunda. Çevirilen kelime salat demişsin. Ve salat'ın namaz olmadığını söylemişsin. Peki ya ne söyle de bilelim. Benim bildiğim salatın anlamı namazdır ve 2. anlamı ise Peygamber EFENDİMİZİN adı anıldığında yapılan duadır.

Gelelim EFENDİ konusuna. Sen Kur'an'ı ayrıntılı okumuşsun ama tam anlamıyla akledememişsin. Efendi kelimesinin Arapça anlamı, Seyyid ve Rab kelimeleridir. Bu iki kelimeninde Kur’an 'da birkaç yerde insan için kullanılıyor. Sen şimdi kafana göre efendi denmez diyerek günaha girmiş oluyorsun o zaman. Bak şu iki ayete;

“Evinde bulunduğu kadın, onun nefsinden murat almak istedi, kapıları iyice kapattı ve: ‘Haydi gel!’ dedi. O da: ‘(Hâşâ), Allah’a sığınırım! Zira kocanız benim Rabbimdir/ Efendimdir, bana güzel davranmıştır. Gerçek şu ki, zalimler iflah olmaz!’ dedi.”
(Yusuf Sûresi, 12/23)

“Zekeriyya mâbedde durmuş ibadet ederken melekler ona şöyle nida ettiler: Allah sana, kendisi tarafından gelen bir Kelime’yi tasdik edici, Seyyid/Efendi, iffetli ve sâlihlerden bir peygamber olarak Yahya’yı müjdeler.” (Ali İmran Sûresi, 3/39)

Bir de şuna bak;

Mutarrif İbn Abdillah, babasından anlatıyor: “Benî Amir heyetiyle Resulullah’ın (sas) yanına gitmiştik. (Orada bazı konuşmaların ardından): “Sen bizim seyyidimizsin/ efendimizsin!” diye hitap ettik. Hz. Peygamber’de: “السَّيِّدُ اللهُ تَبَارَكَ وَتَعَالَى “Seyyid/Efendi, Allah tebareke ve teâladır” buyurdular. Biz: “Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimizsin!” dedik. O (sas) bize: “Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi (mübalağalı medihlerde) koşturmasın!” buyurdular.” (Ebu Davud, Edeb, 10)

Rivayettende anlaşılacağı üzere o mecliste bazı mübalağalı laflar kullanılmış, Peygamber Efendimiz’de buna karşılık bu sözü söylemiştir.

Yani ikisi birbirinden farklı şeylerdir. Ve ben kainatın efendisi diye bir şey söylemedim. Çünkü onu kendim de pek doğru bulmam. Peygamberimiz ben Ademoğlunun efendisiyim demiştir. Benim fikrimce EFENDİMİZ demenin hiçbir zararı yoktur. Hatta günümüzde tarikatların başlarındaki kişilere bile EFENDİ kelimesi kullanılıyor. Fakat bunu pek doğru bulmuyorum. Ama Peygamberimize söylenmesinde bir sakınca yoktur.
 

Okeanos

  Üye
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
145
Beğeniler
4,793
Puanları
93
“Kadir gecesini, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Bu hadisi arıyordum. Bakın bakalım Red ve Birr. '' Kadir gecesine gelecek olursak kadir gecesi bir kereye mahsusdur , oda peygamberin kadir gecesidir, herkesin kadir gecesi ne zaman kurani anlayip ona göre yasadi gündür'' diyorsun Birr. öyle mi bak bakalım?
 

Red 

Yönetici
Red
Katılım
2 Haz 2016
Mesajlar
963
Beğeniler
49,886
Puanları
113
Sen şu iki ayetin arapçasına bak, ama iyi bak. Bak bakalım Yusuf suresi 23. ayette efendi ya da Rab kelimesi geçiyor mu? Yoksa seyyid kelimesi mi geçiyor. Seyyid efendi mi demek peygamber soyundan gelen mi demek? İşte neyi nerden kopyaladığına bari dikkat et. :)

Al-i İmran suresine gelirsek; O ayete bir bak. arapçasına da iyi bak. koca eş ya da sevgili bunların hangisi yazıyor orda. parantez içinde uydurmalarla oraya kelime ekleyenlerden Allah a sığınırım. Her çeviriye inanacağına araştır kim doğru çevirmiş az çok görürsün. Surenin orjinal Kuran daki arapçasında koca kelimesi de yok. Orda Rabbim diyerek Allah ı ifade ettiği o kadar net ki.

Demekki birisi oraya efendi değil de hırbo yazsa sen ona da inanacaksın. Ya da birisi oraya koca değilde karı yazsa ona da inanacaksın. İşte bu yüzden diyorum Kuran ı iyi okuyup iyi anlamak lazım. Hiç birşey bilmiyorsan aç arapça lafızlara bak. bugün arapça bilmesen dahi bir surenin arapça metninin içinde karı mı koca mı rab mi efendi mi yazıp yazmadığını anlayabilirsin. uzman olmana gerek yok. Sadece uyanık ol aldatılma yeter.
Aç bak bu iki surenin arapçasına Koca kelimesi var mı orda Rabbim diyerek Allah ı mı kastediyor Yusuf peygamber yoksa uydurma kelime ile kocayı mı? Yine aç bak seyyid mi yazıyor Efendi ya da Rab mı? Seyyid yazıyorsa artık uyan. Eğer bu söylediklerim Kuranda yok ise söylediklerimi geri alacağım :)

Sen peygamberimize "Efendi" demeye devam et. nasıl olsa bonus geceleriniz var. Şirk olsa bile bir gecede affedilirsin :)

Put mevzusuna gelirsek. Ben sana kafir demedim. Ama putperesti gönül rahatlığı ile söylerim. Çünkü Allah ın dinine ortak kabul ettiğini açık açık söylüyorsun. Buna hadislerde dahil peygamberimizde dahil. Allah ise kendine hiçkimseyi ortak kabul etmiyor. Şimdi sen hem müşriksin (Allah a şirk koşuyorsun), hem de putperestsin (Allah tan başkalarının söylediğine uydurduğuna iman ediyorsun.) Bizde iftira yok. Eylemin ne ise onu söyleriz. Laf ile müştrik laf ile putperest olunmaz. Sen eylemlerinle böyle olduğunu tasdikledin zaten. Rab'bim ıslah eder inşAllah.

Salat ise namaz demek değildir. Salat destektir (Maddi yönden ve zihinsel açıdan)

Diğer hadis hezeyanlarına gelirsek. Geniş geniç cevap vermek o uydurmalara önem vermek olur. Bu yüzden detaylı değil ama yüzeysel bir şey söylemem gerekirse;
tırmizi davud müslim buhari vs.. den hadis yazıyorsun.Zaten o hainler değil mi peygamberimizin ağzından laf uydurarak İslamın içini boşaltmaya çalışan hergeleler. Şam şeytanlarının uydurduğu ve peygamberimizin adını kullanarak ona iftira ile attıkları hadisleri tümüyle çöpe atmış birisiyim. Kuran bana yeter. Peygamberimize yettiği gibi. Allah bize yeter. Peygamberimize yettiği gibi. Size yetmiyor. Çünkü sizin aklınız yok. Bunamışların ve hainlerin uydurup peygamberimize yakıştırdıkları hezeyanları Kuran dan üstün tutuyorsunuz bir de utanmadan delil olarak sunuyorsunuz. Hadis pisliğinde boğulup duranlara en güzel cevap yine Kuran dadır. Lütfedip okursanız cevaplarınızı alırsınız. Sana tekrar kardeş tavsiyesi. Allah bir mektup göndermiş. Aç kendi mektubunu kendin oku. Ahiretini başkalarına teslim etme. Yarın din gününde onları şikayet ettiğinde onlar diyecek ki biz onu zorla inandırmadık. O kendi kendine bize inanmış diyip seni köşeye atıverecekler. İlginçtir bu da Kuran da belirtiliyor. Hala akletmeyecek misin?

Selam ve sevgilerimle;
 

supermario

Kopik
 Cezalı Üye
Katılım
21 Haz 2017
Mesajlar
2
Beğeniler
2
Puanları
3
Yaş
24
Konum
istanbul
red ruzgar sen neyin kafasini yasin haci sen simdi hadis alimlerine sovmeyi marifet sayiyonya buyuk ihtimal mezhep imamlarinada sovecek sin

sana tek sozum kurani kerimi cok iyi bildigini idda ediyon bana sabah namazinin tarifini yapan bir ayet goster allah seni islah etsin dupeduz kopik sin
 

Red 

Yönetici
Red
Katılım
2 Haz 2016
Mesajlar
963
Beğeniler
49,886
Puanları
113
red ruzgar sen neyin kafasini yasin haci sen simdi hadis alimlerine sovmeyi marifet sayiyonya buyuk ihtimal mezhep imamlarinada sovecek sin

sana tek sozum kurani kerimi cok iyi bildigini idda ediyon bana sabah namazinin tarifini yapan bir ayet goster allah seni islah etsin dupeduz kopik sin
Sabah namazının tarifi yoksa yoktur ne oranızdan buranızdan uyduruyorsunuz. Vardı da Allah mı unuttu haşa. Demek ki yok. Sizin bunaklar soktu diye olacak hali yok ya. Sen bana olmayan birşeyi Kuran da bul diyorsun. Akıl sağlığın yerinde mi?
senin düzeyin ortada seni ciddiye almıyorum. bir hergele de sensin. hadi ikile kopik
 

Okeanos

  Üye
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
145
Beğeniler
4,793
Puanları
93
Efendi kelimesini kesinlikle Allah'a ortak koşma amacıyla söylemiyorum. Sadece saygı anlamında söylüyorum. Başkası ne anlamda söyler bilemem. Ama Allah içimden geçeni biliyor ki öyle bir amacım yok.

Peki senin dediklerine göre Hadisler günümüzde tamamen değiştirilmiştir ve gerçekleri günümüze ulaşmamıştır mı demek istiyorsun? Peki benden birçok şey için kanıt isteyen sen hadislerin doğru olup olmadığını nasıl böyle net söyleyebiliyorsun?

Salat ve namaz konusuna gelecek olursak; sana aklıma yatan bir yazıyı paylaşmak istiyorum;

''Bugün bilmiş olduğumuz namaz için Kuran'da bahsedilen rituel ibadetin bir örneğidir diyebiliriz. Müslümanlar ve Allah resulü kendilerine salat emredildiğinde bildikleri salat ile Kuran ayetlerinden anladıkları ibadet biçimini bütünleştirerek namazı anladıkları şekilde kılmışlardır. Zaman içinde taklid yoluyla öğrenilmesi nedeniyle giderek bir salat örneği sabit bir rituel şeklini almıştır. Hatta Kuranda bahsedilen, zorunlu durumlarda, yürürken veya binit üzerinde dahi yerine getirilebilecek olan salat neredeyse unutulmuştur.''

Bana mantıklı geldi. Senin dediklerinle de az çok uyuşuyor. Burada kimseye putperest, kafir demeye gerek yok. Müslüman müslümandan sorumludur sonuçta. İslam akıl dinidir. Tabi akledebilene.

Saygılarımla...
 

Okeanos

  Üye
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
145
Beğeniler
4,793
Puanları
93
Ve şunu da ekleyeyim; Ben kesinlikle ve kesinlikle Kur'an ve hadisleri bir tutmadım haşa! 1. Kur'an 2. Hadis dedim. Hadis Peygamberimizin sadece söyledikleri değil aynı zamanda davranışları ve yaptıklarını da içerir. Yani bir nevi sünnet kelimesiyle aynı anlama gelir. Sünneti öğrenmemiz ve uygulamamız için de Hadise ihtiyacımız var sanırım? İnsan olarak bizim örnek almamız gereken kişi ahlakıyla, davranışlarıyla ve yaptıklarıyla Hz.Muhammed 'dir (S.a.v) Örneğin üstte yazdığım namaz ve salat konusundaki gibi. Yani uygulama açısında ona ihtiyacımız var.

Saygılarımla...
 

cafi

  Üye
Katılım
21 Kas 2016
Mesajlar
119
Beğeniler
1,085
Puanları
93
Yaş
49
polemik yaratacak konulara girmeyi pek sevmem önemli olan birbirimizi kırmadan doğru bildiklerimizi paylaşmak
benim bildiğim doğru bir başkası için yanlış olabilir önemli olan araştırıp doğruyu bulmak
 

Okeanos

  Üye
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
145
Beğeniler
4,793
Puanları
93
polemik yaratacak konulara girmeyi pek sevmem önemli olan birbirimizi kırmadan doğru bildiklerimizi paylaşmak
benim bildiğim doğru bir başkası için yanlış olabilir önemli olan araştırıp doğruyu bulmak
Önemli olan da budur. Kafanın dikine gitmektense ilk başta o sana yanlışta gelde araştırmak lazım.
 

Red 

Yönetici
Red
Katılım
2 Haz 2016
Mesajlar
963
Beğeniler
49,886
Puanları
113
@Okeanos ; En azından düşünebilip sorgulayabiliyorsun. Bu senin adına umut verici. Zaten körü körüne bize anlatılanların gerçekliğini Kuran a arz edersek o bize cevabı verecektir. Bir liman gibi düşün. Sığınılacak bir liman. Din (İslam) hakkında birşey mi duydun. Onu Kuran a arz edersen zaten kim ne herzeyi yemiş anlayabiliyorsun. Kuran nakil dini değildir akıl dinidir cümlen kurduğun en umut verici cümle. Çünkü sen de bilirsin ki Kuran akıl dini değil nakil dinidir ve sahabelerden alimlerden alimciklerden ne aktarıldıysa din odur diyenler var. Aklı rafa kaldırıp Arabın adetini İslam sanıp yaşayanlar var. Bu senin adına en umut verici nokta. Benim yegane maksadım var. İnsanlar Allah ın dini hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlarsa bunu yalnızca Allah ın kitabından yapmalıdırlar.

Konu konu gidiyorum ki karmaşa olmasın ve ne demek istediğimi doğru anla diye. Bu kez şöyle yapayım. Son yazdıklarını alıntılayarak tek tek cevap vereyim. Koyu renkle senin yazdıklarını alıntılayacağım.


Demişsin ki;
Efendi kelimesini kesinlikle Allah'a ortak koşma amacıyla söylemiyorum. Sadece saygı anlamında söylüyorum. Başkası ne anlamda söyler bilemem. Ama Allah içimden geçeni biliyor ki öyle bir amacım yok.


Cevabım;
Allah a ortak koşma amacı ile söylemediğinin ben de farkındayım. Zaten bu farkındalığa dikkat çekmek istiyorum. Kime sorsan o maksatla kullanmadığını söyler. Ama maksadını aşıyor. O yüzden mümin dikkatli olmalıdır. Şirk içeren sözleri tanıdıktan sonra kullanırken imtina etmelidir. Şu konuda hemfikiriz sanırım. Alemlerin Rabbi Efendisi Yalnız Allah tır.


Demişsin ki;
Peki senin dediklerine göre Hadisler günümüzde tamamen değiştirilmiştir ve gerçekleri günümüze ulaşmamıştır mı demek istiyorsun? Peki benden birçok şey için kanıt isteyen sen hadislerin doğru olup olmadığını nasıl böyle net söyleyebiliyorsun?


Cevabım;
Diyorum ki; hadisler sonradan İslam ın sağlam surunda delik açmak için uydurulmuştur. Peygamberimiz zamanında peygamberimiz de yazdırmamıştır. Hatta Yine birçok rivayette bu dahi yazar. İşin komik tarafı ne biliyor musun. O savunduğun hadis kitaplarında şöyle bir hadis var. hem de sahih. Kısaca yazayım. "Birgün peygamberimiz hasta yatağında yatıyormuş, sahabeden birine seslenmiş, demiş ki bana yazacak birşeyler getirin ümmetimin sapmaması için bir kaç şey yazmak istiyorum demiş. Ömer bin Hattap çıkıp demiş ki; Ya Muhammed, Kuran bize yetmez mi demiş. Peygamberimiz de demiş ki, doğru söylüyorsun ya Ömer diyip yazmaktan vazgeçmiş". Şimdi Bu hadis bile hadise gerek olmadığını komik bir şekilde ortaya koyuyor. Yani hadis hadisleri reddediyor. Kendi içinde çelişkili. Dinde çelişkili birşey nasıl ciddiye alınır. Sana bi anektod daha. En sahihiniz buhari denilen zat. Adam kendi kitabında diyor ki; Ben diyor bir hadisi yazmak için bazen 1 ay yol yürüdüğüm oldu, her hadisi yazmadan önce abdest alır ve 2 rekat namaz kılardım diyor. Ve sonra diyor ki 600.000 hadis topladım diyor. Ve daha sonra da diyor ki bunların 593.000 i uydurmaydı onları çıkardım diyor ve kitabına 7.000 hadis alıyor. Şimdi soru şu. Akıl sahiplerine. Bu adam peygamberimizden 230 yıl sonra yaşamış. Kendi demesine göre 600.000 hadis toplamış. Matematiğin varsa bir hesap yaparmısın. Bu zat her hadisten önce 2 rekat namaz kılıp abdest alıp bazen de 1 hadis için 1 ay yol yürüdüğünü söylüyorsa bu adam kaç yaşında hadis toplamaya başlamış, kaç yaşında ölmüş? günde ne kadar uyumuş? yemek tuvalet ihtiyaçlarını hangi ara gidermiş. Yani tamamen akla ziyan. Ha bunlar hikaye değil. Kendi kitabının önsözünde kendi yazıyor :) Ayrıca dün Efendi kelimesi ile ilgili bir hadis paylaştın. Aslında o hadis bile sizin gibileri eleştiriyor farkında değilsin. Neydi o; Peygamberimize birileri gelmiş te Efendimiz demiş, Peygamberimiz de demiş ki Efendi olan Yalnız Allah tır. Sonra tekrar demişler ki sen bizim önderimizsin. o da demiş ki tamam bundan ileri laf söylemeyin. Yani senin kendini savunmak için yazdığın hadis bile senin yanlış yolda olduğunu gösteriyor.
Bunun gibi daha binlerce kanıt sayabilirim sana. Mesela şu sana yeter mi?
Peygamberimiz yazmamış, hatta o uydurulmuş hadislerin içindeki bazı hadislerde hadis yazmanın yanlış olduğunu söylemiş. İnkar etme çünkü bunlar sahihi buharide ebu davudda müslim de var bu jhadisler. hem de sahih sınıfı altında. Bak mesela. En sağlam hadis ne diye sorsam belki bilmezsin ama dur ben söyleyeyim. Hadi diğer hadisler 10- kişi 20 kişiden senet zinciriyle gelmiş Bunlarda ihanette olur yalan dolan da olur İslama fitne sokmak isteyenlerde olur, nasıl olsa peygamber yok, onun adına uydur hadis diye yuttur. Kuranda yapamadıkları bozuntuyu bu şekilde yapmışlar işte. Ebu hureyre bunların başlarını çekiyor :) neyse konu dağılmasın en sağlam olması gereken hadisinizden bahsediyordum. En sağlam hadisinizin "Veda Hutbesi" olması gerekiyor değil mi? Çünkü yüzbinlerce kişi dinlemiş. Pekiii? Bugün Veda hutbesinin kaç farklı versiyonu var? :) Daha bunda bile itilaf yok. Şii ye göre başka sünniye göre başka. Hepsi kendine yontarak anlatıyor. İşte tam da burada diyorum ki. Peygamberimiz hep Kuran la yaşadı. Hep Kuran ı işaret etti. Kuran zaten insanları insanların uyduruk dinlerinden uzaklaştrıp bir tek olan Allah a boyun eğmeleri gerektiği için inmedi mi. Peygamberimiz yaşarken de ölürken de Mekkenin godamanları hep onunla mücadele ettiler. Hatta tartakladıları bile söylenmekte. Şöyle düşün. Bir adam çıktı ortaya Mekke de. Allah ın buyruklarını sıralamaya başladı. Mekkenin godamanları rahatsız oldu. Kapılarındaki kulları kasalarındaki pulları tehlikeye girdi. O günden itibaren savaş açtılar Resul e. O öldükten sonra da yine devam ettiler bildikleri dinlerine. Ortada Kuran vardı. Ona müdehale etmeleri gerekiyordu. Kuran ı değiştiremediler. düşündüler taşındılar birazcık ta kaşındılar. Ve süper birşey buldular. O da hadis. Peygamber ortada yok onun adına birşeyler uydurursak insanlar Kuran dan uzaklaşır. Bu bir proje olduğu o kadar belli ki. Çünkü bir çok hadis var peygamberimiz hadis yazımı ile ilgili uyarıda bulunuyor yapmayın diye. Kuran da da ne yazıyor. Kuranı işaret ederek diyor ki; Bundan sonra hangi hadise inanırsınız? En güzel söz(hadis) Kuran dır. Ahsenel hadis. Ne diyor yine Kuran da peygamberimiz? Ben de bana ne yapılacağını bilmiyorum. Ben de sizin gibi bir beşerim. Ben de Kuran a uymakla emrolundum. Yani Kuran a baktığında İslam adına tek rehberin Kuran olması gerektiğini hem Yüce Allah hem de sevgili peygamberimiz söylüyor. Ama bu ihanetleri anlayabilmen için Kuran ı iyi tanıman lazım. Ak ı kara yı Kuran zaten ortaya koyuyor. Peki bu hadislerin içinde peygamberimizin gerçekten söylemiş olabileceği Kurana uygun şeyler yok mu diye sorarsan elbette var. Şeytan sana zehiri direkt sunmaz. Onu gizler. üstüne çikolata bal badem eker de yedirir. "Dikkatli olun. Aldatıcı sizi Allah ile aldatmasın." Ortada Kuran var ise peygamberimiz de ona uymuş ise ve biz öldüğümüzde yalnızca Kuran dan sorulacaksak, Bu hadis rezaletini ortaya atanlara neden prim veriyoruz? Tarih boyunca bu din ihanete uğramadı mı yine bu dinden olduğunu söyleyen müşrikler münafıklar yüzünden. Ben peygamberimiz hiç konuşmamıştır demiyorum. Elbette konuşmuştur. O bir elçi o bir koca o bir devlet başkanı o bir baba... Elbette ki konuşmuştur. Ama din adına Allah ın söylediklerinden başka birşey söyleyemeyeceği Kuran da açık açık yazmakta. O da zaten bunu yapmamıştır. Ama Kuran da delik açmak isteyenler ondan bir kaç güzel söz ile süsleyip hadis külliyatını oluşturup İslamın içini boşaltmışlardır. Ben de senin gibiydim vakti evvel. Kuran la tanışana dek. Ve sonra gördüm ki ortalıkta İslam diye yaşanan şey Kuran İslam ı değil hadis İslam ı. E zaten bu da bu hainlerin tam da istediği şey. Bu konu daha çok su kaldırır ve günlerce yazabilirim de anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir diye burada bu konuyu noktalıyorum

Demişsin ki;
''Bugün bilmiş olduğumuz namaz için Kuran'da bahsedilen rituel ibadetin bir örneğidir diyebiliriz. Müslümanlar ve Allah resulü kendilerine salat emredildiğinde bildikleri salat ile Kuran ayetlerinden anladıkları ibadet biçimini bütünleştirerek namazı anladıkları şekilde kılmışlardır. Zaman içinde taklid yoluyla öğrenilmesi nedeniyle giderek bir salat örneği sabit bir rituel şeklini almıştır. Hatta Kuranda bahsedilen, zorunlu durumlarda, yürürken veya binit üzerinde dahi yerine getirilebilecek olan salat neredeyse unutulmuştur.''

Bana mantıklı geldi. Senin dediklerinle de az çok uyuşuyor. Burada kimseye putperest, kafir demeye gerek yok. Müslüman müslümandan sorumludur sonuçta. İslam akıl dinidir. Tabi akledebilene.

Cevabım;
Salat konusu bugün hala aydınlığa kavuşturulamamıştır. Binit üzerinde ve yolda yürürken salat tan bahsediyor. İşte çelişkileri ortaya çıkarmak için çok güzel ayetler bunlar. Binit üzerinde ve yürürken salat edilebilir. Namaz değil! Savaşta salat edilebilir namaz değil! Salat maddi yönden ve zihinsel açıdan destek ise bunları bu zamanlarda yapabilirsin. Kuran daki bütün salat kelimelerini destek olarak çevirirsen hiçbir çelişki yok. Ama her yeri namaz diye çevirirsen sıkıntı çıkıyor :) Bunu bildikleri için bazı ayetlerde salat a namaz diyemiyorlar :) mesela örnek. "Allah ve melekleri peygambere salat(?) eder, ey müminler siz de ona salat edin." Şimdi salat namaz ise Allah haşa peygambere namaz kılıp müminlerden de ona mı kılmasını istiyor. Burda başlıyorlar kıvırmaya. Yok işte salatın şu anlamı da var bu anlamı da var. E diyorsun salat ın başka ne anlamı var? diyorlar ki dua anlamı da var. Diyorum tamam salat ı bu ayette dua diye çevirin bakalım. Yine olmuyor :) Çünkü Allah peygambere dua ediyorsa Allah kendinden daha üstün bir yaratıcı mı var ki dua eden olsun. Yani neresinden tutsan dökülüyor. Ayrıca Salavat getirmek te tamamen saçma sapan birşey. Ayeti tahrif ederek ona salavat getirin diye yazıyorlar :) Ayette böyle bir cümle bile yok :) Zaten salavat getirmek Allah ile alay etmektir. Çünkü salavata delilleriniz yine bu ayet. "Allah ve melekleri peygambere salat eder, ey müminler sizde ona salat edin" ayetinde uyanıklar burada salat ı destek olarak çeviriyorlar. onlara tekrar soruyorsun. o zaman bu salavat (sav) ne demek diye. Çünkü sav demek Allah ım peygamberi destekle manasını taşıyor. Şimdi ayete bakıldığında Allah o dönem yaşayanlara peygamberi destekleyin diyor biz de bugün kalkmışız Allah ım sen peygamberi destekle diyoruz sav diyerek. Bu tam bir trajedi tam bir paranoya. Umarım insanlar hakikatlerle tanışır.

Demişsin ki;
Ve şunu da ekleyeyim; Ben kesinlikle ve kesinlikle Kur'an ve hadisleri bir tutmadım haşa! 1. Kur'an 2. Hadis dedim. Hadis Peygamberimizin sadece söyledikleri değil aynı zamanda davranışları ve yaptıklarını da içerir. Yani bir nevi sünnet kelimesiyle aynı anlama gelir. Sünneti öğrenmemiz ve uygulamamız için de Hadise ihtiyacımız var sanırım? İnsan olarak bizim örnek almamız gereken kişi ahlakıyla, davranışlarıyla ve yaptıklarıyla Hz.Muhammed 'dir (S.a.v) Örneğin üstte yazdığım namaz ve salat konusundaki gibi. Yani uygulama açısında ona ihtiyacımız var.


Cevabım;
Din Allah ın dinidir.O' nun da bir tek kitabı vardır o da Kuran dır. Kuran a teslim olarak zaten peygamberin yolundan gitmiş oluyorsun. Çükü O da yalnız ona uyuyordu. Kendi adına o bu dünyadan göçtükten sonraki onun adına dediki demişki diye uydurulan şeylere göre iman etmiyordu. Peygamberimiz yaşadığı çağdaki insanlara örnek idi. Şimdi aramızda yok. Keşke olsa idi. Ama Allah ın sünnetinde her nefis ölümü tadacaktır. Sünnetullah budur. Allah ın sünneti vardır o da değişmez. Eğer bilirsen ki ihtiyacın olan tek şey Kuran. Ve mahşer günü sadece ondan sorulacaksın. buhariden tırmiziden davuddan müslimden değil. Allah ve Kuran bir Mümine yeter. Yetmezse 2. 3. 4. kaynaklarda dolaşıp durur. Allah en doğrusunu bilir. Allah hepimize hidayet verir inşAllah.


Selam ve sevgilerimle;
 

Okeanos

  Üye
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
145
Beğeniler
4,793
Puanları
93
Ben de madde madde yanıt vereyim o zaman.

1.deki Efendi meselesini açıklayayım. Efendi Arapça'da Rab anlamına geliyor olabilir ama Türkçedeki kullanımına bakarsak makamca altta olanların üstte olanlara söylediği bir kelimedir. Bizim de Peygamberimizden makamca daha düşük olduğu kesin olduğuna göre ve kalbimden de şirke dair hiçbir şey geçmediği için halen söylenmesinde bir sıkıntı bulmuyorum. Çünkü önemli olan kalpten o kelimeyi ne manayla söylediğin. Başkalarının dediğini bilemem fakat ben saygıdan bu kelimeyi söylüyorum.

2.deki hadis konusundaki yorumunu doğru buluyorum hemen hemen. Peygamberimizin ahlakı da Kur'an-ı Kerim olduğu için yine her şey Kur'an'da başlıyor ve yine O' nda bitiyor. Allah tüm müslümanlara Kur'an'ı anlamayı, düşünmeyi ve layıkıyla yaşamayı nasip etsin. Kur'an'ı sadece cenazede veya bu gibi olaylarda Arapçasını okuyan ve anlamayanlara ise Allah hidayet versin.

3.sü namaz ve salat konusunda ise bunların yerine bazı ayetlerde vaktileriyle birlikte ''hamd ile tespih et'' denmektedir; Bir örnek: SABAH NAMAZI.: 50/39- Öyleyse sen, onların dediklerine karşılık sabret ve Rabbini güneşin doğuşundan önce ve batışından önce Hamd ile tespih et.
Bir örnek daha; 20/.130- Şu halde onların söylediklerine karşı sabırlı ol, güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini Hamd ile tespih et (yücelt). Gecenin bir bölümünde ve gündüzün uçlarında da tespihte bulun ki hoşnut olabilesin.

Şu yazıyı paylaşmıştım üstte; ''Bugün bilmiş olduğumuz namaz için Kuran'da bahsedilen rituel ibadetin bir örneğidir diyebiliriz. Müslümanlar ve Allah resulü kendilerine salat emredildiğinde bildikleri salat ile Kuran ayetlerinden anladıkları ibadet biçimini bütünleştirerek namazı anladıkları şekilde kılmışlardır. Zaman içinde taklid yoluyla öğrenilmesi nedeniyle giderek bir salat örneği sabit bir rituel şeklini almıştır. Hatta Kuranda bahsedilen, zorunlu durumlarda, yürürken veya binit üzerinde dahi yerine getirilebilecek olan salat neredeyse unutulmuştur.'' Ayetlerle de birleştiğinde bana doğru geliyor. Yani günümüzdeki namazın rekatları ve hareketleri Peygamberimizin sünnetidir. Salatın ne olduğu bilinmiyor fakat Peygamberimizin namaz kıldığı da bir gerçektir, ki önceki Peygamberlere de namazın emredildiği bazı ayetlerde bildiriliyor. Benim fikrimce namazda veya başka bir ibadette asıl önemli olan Allah'a hamd etmek, kulluk görevini layıkıyla yerine getirmektir. Rekatından çok içindeki huzur ve takva kazancı önemlidir.

Allah hepimize müslümanlığı gereği gibi yaşamayı nasip etsin.

Saygılar...

 
Üst Alt