Bilgi Parolasız Kameralar Bu Sitede

collo1

  +Üye
Katılım
3 Ara 2017
Mesajlar
320
Beğeniler
1,049
Puanları
93
Yaş
40
Konum
kayseri
BVWOHe.png

KONYA MERAM DAN ALDIGIM BI GÖRÜNTÜ

Türkiye dahil, Dünya üzerindeki pek çok ülkedeki "varsayılan parola" ile korunan on binlerce güvenlik kamerası, bu sitede, açık açık yayınlanıyor!

Sizin olmayan güvenlik kameralarını uzaktan kolayca izlemek, sanırız çok kolay bir iş olmamalı. Ancak bir web sitesi, "varsayılan parolayı" kullanan on binlerce IP kamerasını bir arada listeliyor ve çektiği görüntüleri akış olarak yayınlıyor.

Değerli ziyaretçimiz; içeriği görüntüleyebilmek için Giriş Yap veya Kayıt Ol to view URLs content!
, çoğu ABD'den olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden IP kameralarından akış sunduğunu ileri sürüyor. Siteye baktığımızda park alanları ve mağazaların yanında oturma odaları ve yatak odalarının da kameralarını görebildik. Bu durum, önemli bir güvenlik açığını gösteriyor.

Varsayılan parola dahi olsa, bir avukatın Motherboard'a yaptığı açıklamaya göre parolayla korunan kameraları yayınlamak ve izlemek, ABD'de suç teşkil ediyor. Sitenin kim tarafından işletildiği belli değil, ancak IP adresi Moskova'yı işaret ediyor.
 

collo1

  +Üye
Katılım
3 Ara 2017
Mesajlar
320
Beğeniler
1,049
Puanları
93
Yaş
40
Konum
kayseri
Link ke tiklayarak acilan sayfa da
8Nf883.png
tiklayip acilan sayfa da
6BLNfa.png


Countreis yazan buton dan izlemek istediginiz ülkeyi secip izlene bilecek sehir ve kameralar dan birini secip izleye bilirsiniz
 
Üst Alt