Haber Türkiye nin yerli uydu sürüsü

collo1

  +Üye
Katılım
3 Ara 2017
Mesajlar
320
Beğeniler
1,049
Puanları
93
Yaş
40
Konum
kayseri
Sanunma Sanayii Başkanı İsmail Demir resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, '100 günlük icraat programı kapsamında “Kombine Takım Uydu Geliştirme ve Entegre” projesinin konsept ve uygulanabilirlik çalışmaları tamamlandın.'Acikladi

Demir, "Geleceğin muharebe sahasında ve teknolojide söz sahibi olmak için uzayda söz sahibi olmalıyız. Kombine Takım Uydu Geliştirme ve Entegre Projesinin konsept vefizibilite çalışmaları tamamlandı." aciklamsin da bulundu.

Kombine Takım Uydu projesinin hedefleri:

Türkiyenin aynı anda birlikte çalıştıracağı en büyük uydu ağının oluşturulması

Bu ağ ile yeni Teknolojilerin uzayda denenmesi

Gösterimi yapılan teknolojilerin gelecek nesil askeri uydularında kullanılması

Cumhurbaşkanlığı ve Sanunma Sanayii Başkanlığının vereceği karara göre seçilecek firmaların teklifleri 2 aşamalı olarak hayata geçirilecek.

Birinci aşamada, uzayda konsept gösterim yapılacak

2 ci aşamada ise sistem operasyonel hale getirilip, farklı kurumların uzaydan elde edilecek verileri kullanması ve Türkiye'nin uzay teknolojisinin degisik alanlarda görev yapan, birbiri ile uyumlu sekilde çalışan birçok uyduyu otonom şekilde işletme tecrübesi edinilmesi sağlanacak.

2sr6zv.jpg

Konsept Türkiyede tasarlanıp üretilecek birçok uydudan ulaşacak

Sanunma Sanayii Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Kombine Takım Uydu Geliştirme ve Entegre projesine halihazırda 5 farklı firmadan teklif alındı.
 
Üst Alt