Haber Yeni Windows 10 Güncellemesi, Yavaşlayan Bilgisayarınızı Hızlandırmaya Geliyor

collo1

+Üye
Windows 10'a yeni gelecek güncelleme ile bilgisayarların hızları yüzde 18 ila 30 arasında artacak.
4vdX61.jpg

Intel açısından çok da parlak bir sene olduğunu söylemek zor, özellikle de Spectre ve Meltdown sorunları nedeniyle. Sorunların önünü almak için yapılan güncellemeler ve çalışmalar sonucunda bilgisayarlar belki kurtuldu ancak yüzde otuza varan yavaşlama sorunları çıktı. Windows'un yeni güncellemesi ile kaybedilen gücü geri kazanmak mümkün olacak gibi gözüküyor.

Pek çok ağda ve sistemde yavaşlamalar olmasına rağmen Google'ın bulut sistemi pek de ciddi bir sorun yaşamamıştı. Bunun sebebi ise Google'ın mühendislerinden Paul Turner. Turner'in Intel işlemcilerini daha farklı şekilde kullandığı Retpoline yöntemi sayesinde hem performans kaybı olmuyordu, hem de spectre ve meltdown problemi yaşamadılar.

Bu yaklaşımı kendi işletim sistemlerinde de kullanmak isteyen Microsoft'un yeni güncellemesinde Retpoline yüklü olarak gelecek.

Windows Kernel Ekibi'nden Mehmet İyigün'ün açıklamasına göre bu güncelleme sayesinde daha önceki güncelleme ve fixlerde kaybolan güç geri gelecek. Son kullanıcılar için CPU kullanımındaki fark son derece büyük bir gelişme olacak.

temel reis

+Üye
arkadaşlar elinde windows 10 enterprise çalışan serial olan varmı acil seriale ihtiyacım var

Dramali

Üye
Zaten windovs 10 oldukca hizliydi,simdi dahada hizlanacak demekki,Iyi bir haber..Tesekkürler.

collo1

+Üye
Intel işlemcilerde Spectre ve Meltdown açıklarının geçen sene keşfedilmesinin hemen sonrasında firmalar, onarımlarını hızla sunmaya çalışmışlardı. Ancak yamalar, PC'lerin her zamankinden yüzde 18 gibi yüksek oranda yavaş çalışmasına neden oluyordu. Bazı durumlarda yavaşlama, yüzde 30'a ulaşabiliyordu.

Bazı firmalar sunucularında ciddi performans kayıpları yaşarken Google'ın bulut sistemleri, bir mühendisin çalışmaları sayesinde neredeyse hiç etkilenmedi. Google'dan Paul Turner, Spectre ve Meltdown'un etkilerini azaltmak için Retpoline adını verdiği, neredeyse hiç performans kaybına yol açmayan alternatif bir çözüm geliştirdi.

Microsoft, şimdi aynı çözümü kendi işletim sisteminde kullanmak istiyor. Bu çözüm, Windows 10'un bir sonraki işlev güncellemesiyle (kod adı 19H1) işletim sistemine ilave edilecek.
Windows Kernel takımından Mehmet İyigün, bu değişikliğin önceki onarımlar yüzünden düşen performansı ciddi biçimde iyileştireceğini söylüyor. İyigün'e göre Retpoline tabanlı onarımlar, "parazit düzeyinde" sayılıyor.

Davil

Üye
arkadaşlar elinde windows 10 enterprise çalışan serial olan varmı acil seriale ihtiyacım var
selamlar n11 de var ben ordan satın alıyorum o ürünleri genellikle 2 tane windows 10 lisansım var ama 2 tane pro şimdi home alıcam monster abra home kurmuş

Üst Alt